rjt

Nginum cai tina cai laut

Parobihan iklim sareng pamekaran gancang industri global sareng tatanén ngajantenkeun masalah kurangna cai tawar beuki serius, sareng pasokan cai tawar janten langkung tegang, sahingga sababaraha kota basisir ogé kurang cai. Krisis cai mangrupikeun paménta anu teu acan pernah terjadi pikeun panyahaman cai laut. Peralatan desalinasi mémbran mangrupikeun prosés di mana cai laut asup kana mémbran spiral semi-permeabel dina tekenan, kaleuwihan uyah sareng mineral dina cai laut diblokir dina sisi tekanan tinggi sareng dikuras ku cai laut pekat, sareng cai segerna kaluar ti sisi tekanan handap.

Numutkeun ka Biro Statistik Nasional, jumlah total sumberdaya cai tawar di Cina nyaéta 2830,6 milyar méter kubik di 2015, nyatakeun sakitar 6% sumber daya cai global, rengking kaopat di dunya. Nanging, sumber daya cai tawar per kapita ngan ukur 2.300 méter kubik, anu ngan ukur 1/35 tina rata-rata dunya, sareng aya kakurangan sumber daya cai tawar alami. Kalayan percepatan industrialisasi sareng urbanisasi, polusi cai tawar sacara serius utamina kusabab cai limbah industri sareng kotoran domestik kota. Desalinasi cai laut dipiharep janten arah utama pikeun nambihan cai minum anu kualitas luhur. Industri desalinasi cai laut Cina nganggo 2/3 tina total. Dugi ka Désémber 2015, proyék-proyék desalinasi cai laut 139 parantos diwangun sacara nasional, kalayan skala total 1,0265juta ton / dinten. Akibat cai industri pikeun 63,60%, sareng cai cai perumahan 35,67%. Proyék desalinasi global utamina ngalayanan cai padumukan (60%), sareng cai industri ngan ukur 28%.

Tujuan penting pikeun ngembangkeun téknologi desalinasi cai laut nyaéta pikeun ngirangan biaya operasional. Dina komposisi biaya operasional, konsumsi énérgi listrik nyangkokkeun proporsi pangageungna. Ngurangan konsumsi énergi mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun ngirangan biaya desalinasi cai laut.


Pos waktos: Nov-10-2020